Kick-off PROPOS bij Nuclear Fields: 2-weg koppeling Ridder iQ

Vandaag hebben wij de kick-off gegeven bij Nuclear Fields! Nuclear Fields is specialist in het bouwen van collimatoren voor stralingsdetectie voor o.a. de nucleaire geneeskunde. Met PROPOS willen zij de doorlooptijden in hun high-mix low-volume productie zo kort mogelijk maken. Daarnaast werken we aan een 2-wegkoppeling met hun ERP-systeem Ridder iQ voor interessante data inzichten. De eerste reacties van de werkvloer waren in ieder geval enorm positief! De medewerkers kijken er vooral naar uit straks eindelijk een planning te hebben die duidelijk de optimale werkvolgorde gaat laten zien.

Kick-off PROPOS bij Nuclear Fields: 2-weg koppeling Ridder iQ -
PROPOS wordt bij Nuclear Fields gekoppeld aan Ridder iQ

Even voorstellen…

Nuclear Fields uit Vortum-Mullem is gespecialiseerd in het bouwen van collimatoren voor stralingsdetectietoestellen die gebruikt worden met gammacamera’s en CT-scanners van de nucleaire geneeskunde. Denk hierbij aan onderdelen van de MRI-/CT-scanner in het ziekenhuis of de detectiepoorten op het vliegveld waarmee jij en je koffer wordt gescand. Ze leveren hun producten aan camerabouwers als o.a. Philips, Siemens, en Digirad.

High-mix low-volume job shop

Met 40 hooggespecialiseerde medewerkers, een uitgebreid machinepark met veel bewerkingen, en producten die verschillende routes over de vloer afleggen, kenmerkt het productieproces bij Nuclear Fields zich duidelijk als een high-mix low-volume productie. Door de vele variatie was de optimale werkvolgorde niet altijd even duidelijk in de planning. Een uitdaging die aan PROPOS wel is toevertrouwd!

nuclear fields kickoff met julian

Inzicht in bottlenecks en kortere doorlooptijden

Met PROPOS krijgt Nuclear Fields International B.V. inzicht in waar bottlenecks ontstaan, zodat ze hier ruim van tevoren op in kunnen spelen met de personeelsbezetting. Wij zien daarnaast grote kansen in het verlagen van de WIP, om zo de doorstroom te verbeteren. PROPOS zal zodoende het onderhanden werk verminderen, de doorstroom verbeteren én de doorlooptijden verkorten. Ook de werkvloer reageerde enthousiast: zij zijn vooral erg blij straks eindelijk een planning te hebben die duidelijk de optimale werkvolgorde gaat laten zien.

duidelijke prioriteiten met propos

Koppeling met ERP Ridder iQ

PROPOS gaat echter verder dan plannen alleen. Wij zijn namelijk ook aan de slag gegaan met een 2-wegkoppeling met hun ERP-systeem Ridder IQ, die in staat is om medewerkerklokkingen en geproduceerde aantallen en scrap naar Ridder terug te sturen. Op deze manier worden processen geautomatiseerd en beschikt Nuclear Fields over waardevolle inzichten om hun productieproces verder te verbeteren.

We kijken uit naar een succesvolle samenwerking!

welkom nuclear fields

www.nuclearfields.com


Snelle implementatie door koppeling ERP en PROPOS

Wist u dat… Een implementatie vaak slechts zo’n 3 maanden duurt? PROPOS heeft voor de meeste ERP-systemen al een koppeling beschikbaar, wat het proces vergemakkelijkt en versnelt.

propos shop floor control met RidderIQ
RidderIQ

Nuclear Fields werkt met het ERP systeem Ridder iQ. Omdat PROPOS al een koppeling voor Ridder iQ heeft, kan het ERP systeem makkelijker en sneller aan PROPOS gekoppeld worden. De productieorders worden door PROPOS ingelezen uit het ERP-systeem en vervolgens volautomatisch gepland en aangestuurd op de werkvloer. Daarnaast heeft PROPOS meerdere custom integraties beschikbaar om alles uit productieproces te halen.

Bekijk ook de ‘Vraag & Antwoord’ met Julian op LinkedIN!

Meer implementaties of ervaringen met PROPOS?

Bekijk ook onze referentiecases! Zo waren wij laatst op bezoek bij Packo Inox uit Diksmuide om te vragen naar hun ervaringen met PROPOS en hun keuze voor PROPOS als shop floor control systeem. Daarnaast gingen Managing Director Danny Maenhout en Productiemanager Stefaan Vanhauter dieper in op hun keuze voor Lean én QRM.

“De WIP is nihil, de vloeren zijn leeg en de omzet was nog nooit zo hoog”

propos packo inox shop floor control qrm lean

Packo Inox uit Diksmuide produceert industriële pompen en hygiënische componenten voor de voedingsindustrie. Vrij recent behaalde het bedrijf successen met de eigen Lean variant ‘creating flow’, waarmee zij de doorlooptijden voor de afdeling industriële pompen halveerden. Maar Lean was minder toereikend voor de high-mix low-volume productie van de afdeling hygienic components. Met PROPOS willen ze niet alleen de doorlooptijd verkorten, maar óók de kennis en kwaliteit borgen: ‘Niet meer continu brandjes blussen, maar proactief aan de slag.’

LEES MEER

Meer metaalindustrie?

Laatst spraken wij met Jan Pauwels, managing director van PMC, een metaalbewerkingsbedrijf in West-Vlaanderen en tegenwoordig exclusief toeleverancier van Pattyn, over zijn drive uit te groeien tot een Factory of the Future. Het resultaat was een inspirerende case én een openhartig interview over zijn weg ‘Van Crisis naar QRM’.

PMC QRM
Jan Pauwels van PMC over PROPOS, QRM en het roer omgooien in tijden van crisis

Laatste nieuws

propos qrm shop floor control

Interesting article? Share it!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
E-mail naar een collega

Leave a comment

Read more:

Want to see for yourself?

PROPOS proves itself on shop floors everyday. Contact us to experience what PROPOS does and how it works in another factory. You and your employees are welcome to visit and watch. Enter your details, and we will contact you as soon as possible.

Welcome back!

Please tell us a little more about your company, we may be able to help you further.

We would be happy to show you the possibilities of PROPOS for your company. You can also request a demo.

Rather give us a call?

 (+31) (0) 850 479 865

Do you have a question about PROPOS or shop floor control?

Feel free to ask your question. We will be happy to help you.

Thank you!

Thanks for your question! We will get back to you as soon as possible.

In the meantime, want to learn more about PROPOS in practice? Download our case studies here.