SAM Precision: waardevolle data inzichten met MKG

Welkom SAM Precision! SAM Precision uit Cuijk is specialist in het verspanen van exotische materialen t/m 54 rockwell. Met een focus op draaien en frezen kenmerkt de productie zich door high-mix low-volume. Met PROPOS gaat SAM Precision voor minder onderhanden werk en kortere doorlooptijden. Daarnaast kiest het bedrijf voor waardevolle data inzichten met de inzet van de aanvullende modules Medewerkerregistratie en Geproduceerde Aantallen én nachtelijke monitoring van hun draai- en freesmachines, dankzij een koppeling met hun ERP MKG-5. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking! 

sam precision kiest propos
PROPOS wordt bij SAM Precision gekoppeld aan MKG

Even voorstellen…

SAM Precision uit Cuijk is specialist in het verspanen van exotische materialen t/54 rockwell. Van titanium tot tungsten, van invar tot pantserstaal. Het familiebedrijf is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een technologisch hoogwaardig bedrijf. Met vooruitstrevende technologie en high tech machining streeft het bedrijf naar continue verbetering en hoge kwaliteit. Hun keuze voor PROPOS had echter nog een andere reden: recent trapten wij de implementatie naar alle tevredenheid af bij bevriend bedrijf Nuclear Fields. SAM Precision wist dus wat het kon verwachten!

High-mix low-volume productie van fijne componenten

Met vooruitstrevende technologie en high tech machining richten zo’n 30 vakmensen zich bij SAM Precision op het vervaardigen van ultra precieze onderdelen, o.a. voor grote spelers als ASML. Met een focus op draaien en frezen van fijnmechanische componenten kenmerkt de productie zich door high-mix low-volume. Een perfecte match voor PROPOS dus!

Data inzichten voor continue verbetering

Met PROPOS gaat SAM Precision voor minder onderhanden werk en kortere doorlooptijden. Daarnaast kiest het bedrijf voor waardevolle data inzichten met de inzet van de aanvullende modules Medewerkerregistratie en Geproduceerde Aantallen.

Ook interessant: PROPOS wordt gekoppeld aan meerdere draai- en freesmachines zodat zelfs de nachtelijke voortgang in PROPOS tot op de seconde nauwkeurig zichtbaar wordt! De machines schrijven kloktijden en geproduceerde aantallen terug.

PROPOS medewerkerregistratie data inzichten

Koppeling met ERP MKG-5

SAM Precision werkt met het ERP systeem MKG-5. Dankzij de plug and play standaardkoppeling van PROPOS met MKG kunnen we snel aan de slag. We kijken daarom uit naar een succesvolle implementatie en samenwerking!

over sam precision

https://samprecision.nl/


Snelle implementatie door koppeling ERP en PROPOS

Wist u dat… Een implementatie vaak slechts zo’n 3 maanden duurt? PROPOS heeft voor de meeste ERP-systemen al een koppeling beschikbaar, wat het proces vergemakkelijkt en versnelt.

propos shop floor control met MKG

SAM Precision werkt met het ERP systeem MKG. Omdat PROPOS al een koppeling voor MKG heeft, kan het ERP systeem makkelijker en sneller aan PROPOS gekoppeld worden. De productieorders worden door PROPOS ingelezen uit het ERP-systeem en vervolgens volautomatisch gepland en aangestuurd op de werkvloer. Daarnaast heeft PROPOS meerdere custom integraties beschikbaar om alles uit productieproces te halen.

Bekijk ook de ‘Vraag & Antwoord’ met Julian op LinkedIN!

Meer implementaties of ervaringen met PROPOS?

Bekijk ook onze referentiecases! Zo waren wij laatst op bezoek bij Packo Inox uit Diksmuide om te vragen naar hun ervaringen met PROPOS en hun keuze voor PROPOS als shop floor control systeem. Daarnaast gingen Managing Director Danny Maenhout en Productiemanager Stefaan Vanhauter dieper in op hun keuze voor Lean én QRM.

“De WIP is nihil, de vloeren zijn leeg en de omzet was nog nooit zo hoog”

propos packo inox shop floor control qrm lean
Packo Inox uit Diksmuide produceert industriële pompen en hygiënische componenten voor de voedingsindustrie. Vrij recent behaalde het bedrijf successen met de eigen Lean variant ‘creating flow’, waarmee zij de doorlooptijden voor de afdeling industriële pompen halveerden. Maar Lean was minder toereikend voor de high-mix low-volume productie van de afdeling hygienic components. Met PROPOS willen ze niet alleen de doorlooptijd verkorten, maar óók de kennis en kwaliteit borgen: ‘Niet meer continu brandjes blussen, maar proactief aan de slag.’

LEES MEER

Meer Cases?

OTM-Zenith uit Brussel is Belgisch marktleider in het bestickeren en decoreren van machines, voertuigen en gebouwen. Denk daarbij aan signalisatiemateriaal voor ambulance- en politiewagens, maar ook decoratieve en functionele materialen voor de automotive industrie en machinebouwers. Daarnaast is OTM de leverancier van de officiële Belgische kentekenplaten. Dagelijks zijn zo’n 700 orders in productie, in variërende groottes, over verschillende stappen. ‘Dan heb je een systeem nodig dat zo’n volume aankan’, benadrukt Managing Partner Kurt Persoons. Lees de case hier.

SAM Precision: waardevolle data inzichten met MKG -
“PROPOS stuurt honderden orders automatisch aan. Je hoeft eigenlijk geen handeling uit te voeren.”

Laatste nieuws

propos qrm shop floor control

Interesting article? Share it!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
E-mail naar een collega

Leave a comment

Read more:

Want to see for yourself?

PROPOS proves itself on shop floors everyday. Contact us to experience what PROPOS does and how it works in another factory. You and your employees are welcome to visit and watch. Enter your details, and we will contact you as soon as possible.

Welcome back!

Please tell us a little more about your company, we may be able to help you further.

We would be happy to show you the possibilities of PROPOS for your company. You can also request a demo.

Rather give us a call?

 (+31) (0) 850 479 865

Do you have a question about PROPOS or shop floor control?

Feel free to ask your question. We will be happy to help you.

Thank you!

Thanks for your question! We will get back to you as soon as possible.

In the meantime, want to learn more about PROPOS in practice? Download our case studies here.