Praktijkcase

PMC

PMC

PMC is al ruim 30 jaar een begrip in de metaalindustrie van West-Vlaanderen. Als exclusieve job shop voor Pattyn, ontwikkelen zij zich naar een Factory of the Future. Jan Pauwels, Managing Director, koos voor PROPOS met snel resultaat: “Dankzij PROPOS zag ik al in week 1 dat we in week 8 een enorme piek zouden hebben. Op alle gebieden. De werkbelasting zou op 180% komen. We hebben de orders toen met een of twee weken aangepast en binnen een paar minuten stond er in PROPOS al een nieuwe planning klaar. Dan zie je ineens alle pieken verdwijnen! Tja, dat kun je menselijk nooit berekenen, wat zoiets voor effect gaat hebben op je productie. Maar de software kan dat wél! (…) Na slechts 2 maanden heb ik de balans opgemaakt: we waren van 80% leverbetrouwbaarheid naar 99,5% gegaan. In zo’n korte tijd!”

‘Wij hebben altijd een toeleveringsactiviteit van grote productieaantallen verzorgd. Wij hebben de knowhow, machines en vakkundige mensen – voornamelijk voor bedrijven die machines bouwen maar die niet investeren in meestal te dure machines voor te weinig werk. Dat is waar wij al 30 jaar bekend om stonden en dat deden we goed, totdat we te maken kregen met de crisis. Wij hadden toen net een zware investering gedaan, en toen viel het werk weg – en niet bij één, maar bij álle klanten. Ze wilden nog wel bestellen, maar in plaats van 100 stuks, werden dat er maar 5. Ja, wat doe je dan?’

Jan Pauwels, managing director

interview 'van crisis tot qrm'

Bekijk ook...

packo inox klantcase
Packo Inox
met MS Dynamics
Kooima LEAN to QRM
Kooima
Implementatie
Klantcase PMC - References
System Flex
Uitgebreide case

Met eigen ogen zien?

PROPOS bewijst zich dagelijks in de praktijk. Zelf zien hoe het werkt? U en uw medewerkers zijn van harte welkom. Vul uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Welcome back!

Please tell us a little more about your company, we may be able to help you further.

We would be happy to show you the possibilities of PROPOS for your company. You can also request a demo.

Rather give us a call?

 (+31) (0) 850 479 865

Do you have a question about PROPOS or shop floor control?

Feel free to ask your question. We will be happy to help you.

Thank you!

Thanks for your question! We will get back to you as soon as possible.

In the meantime, want to learn more about PROPOS in practice? Download our case studies here.