Kick-off PROPOS bij We-Metal: minder WIP, meer flow

Ook de eerste implementaties van PROPOS zijn weer begonnen! Zo hadden wij recent de kick-off van de implementatie bij We-Metal. Dit metaalbewerkingsbedrijf uit Renswoude heeft veel complexe las- en assemblagedelen in de productie. Sommige samenstellingen hebben meer dan 100 zelfgemaakte onderdelen. Een uitdaging dus om al die onderdelen op het juiste moment samen te laten komen! Met PROPOS gaat We-Metal voor een betere flow van al die complexe stromen, een kortere doorlooptijd en minder WIP. We zien enorm veel potentie en kijken daarom uit naar een succesvolle implementatie!

Optimalisatie productieflow

We-Metal heeft alles in huis voor totale ontzorging van de klant: lasersnijden, ponsnibbelen, zetten, lassen, verspanen of afwerken, het metaalbewerkingsbedrijf verzorgt het allemaal. In de fabriek valt vooral het grote aantal lasdelen op. Daarnaast beschikt het over state-of-the-art machinerie. Recent investeerde het nog in een Trumatic 7000. Met hun keuze voor PROPOS willen ze hun productieproces verder optimaliseren.

Complexe routes high-mix low-volume

Het grote doel van PROPOS voor We-Metal is voornamelijk om de WIP beter onder controle te krijgen, en subdelen beter bij elkaar te laten stromen voor hun zeer complexe las- en assemblagedelen. Sommige samenstellingen hebben wel meer dan 100 zelfgemaakte subonderdelen. Een hele uitdaging dus! 

Verlagen onderhanden werk (WIP) met PROPOS

Met PROPOS wordt dit straks heel makkelijk; gewoon het advies van PROPOS volgen, en daarmee komt het juiste subonderdeel altijd just-in-time aan bij de verzamelplaats voor de subdelen van het lassen. Bij We-Metal is veel potentie voor het verlagen van het onderhanden werk (WIP). En door de WIP te verlagen weten wij dat, in lijn met de principes van QRM, ook de leverbetrouwbaarheid zal verbeteren en het allerbelangrijkste: de doorlooptijd zal verkorten.

Werkcellen in kaart brengen

Tijdens de aftrap hebben we eerst in kaart gebracht welke werkcellen We-Metal nu gebruikt en hoe we dat het beste in gaan delen in PROPOS. Zo kwamen we er achter dat er veel buffers en verzamelplekken in het proces zaten voor het samen laten komen van alle honderden onderdeeltjes in hun assemblies. Dit gaat PROPOS straks heel mooi oppakken met een cel ‘orderpicken’ en een cel ‘verzamelen’. Verder hebben we details afgestemd over de werking van de middleware software. Alles uiteraard met gedesinfecteerde handen en op 1,5 meter afstand, aan een grote tafel. 

Veilig werken met de desinfectiezuil van We-Metal

Leuk weetje in het licht van corona: We-Metal is vorige week met de productie van een eigen ontwikkelde desinfectiezuil begonnen. Dit is een zuil met desinfectie pompje die verstelbaar in hoogte goed geschikt is voor in bijvoorbeeld winkels, kantoren of klaslokalen. Klanten kunnen hun eigen huisstijl op de zuil laten printen/wrappen. De zuil is makkelijk met de elleboog te bedienen en ziet er stijlvol uit!

desinfectietoren we-metal propos
meer info via: www.24cleanhands.nl/

Verminderen WIP, verkorten doorlooptijd

Door de grote potentie en de enthousiaste medewerkers bij We-Metal kijken wij uit naar een succesvolle implementatie. We-Metal werkt bovendien met het ERP systeem Plan-de-CAMpagne, wat de implementatie aanzienlijk zal versnellen, omdat PROPOS al een standaardkoppeling voor Plan-de-CAMpagne heeft. Gezien de mogelijkheden die er liggen om de WIP te verminderen en de doorlooptijd te verkorten, denken we dat PROPOS enorm veel succes zal boeken bij We-Metal!

propos shop floor control bij we-metal

www.we-metal.com/


Snelle implementatie door koppeling ERP en PROPOS

Wist u dat… Een implementatie vaak slechts zo’n 3 maanden duurt? PROPOS heeft voor de meeste ERP-systemen al een koppeling beschikbaar, wat het proces vergemakkelijkt en versnelt.

We-Metal werkt met het ERP systeem Plan-de-CAMpagne. Omdat PROPOS al een koppeling voor Plan-de-CAMpagne heeft, kan het ERP systeem makkelijker en sneller aan PROPOS gekoppeld worden. De productieorders worden door PROPOS ingelezen uit het ERP-systeem en vervolgens volautomatisch gepland en aangestuurd op de werkvloer. Daarnaast heeft PROPOS meerdere custom integraties beschikbaar om alles uit productieproces te halen.

Bekijk ook de ‘Vraag & Antwoord’ met Julian op LinkedIN!

Meer implementaties of ervaringen met PROPOS?

Bekijk ook onze referentiecases! Zo waren wij laatst op bezoek bij Packo Inox uit Diksmuide om te vragen naar hun ervaringen met PROPOS en hun keuze voor PROPOS als shop floor control systeem. Daarnaast gingen Managing Director Danny Maenhout en Productiemanager Stefaan Vanhauter dieper in op hun keuze voor Lean én QRM.

“De WIP is nihil, de vloeren zijn leeg en de omzet was nog nooit zo hoog”

propos packo inox shop floor control qrm lean
Packo Inox uit Diksmuide produceert industriële pompen en hygiënische componenten voor de voedingsindustrie. Vrij recent behaalde het bedrijf successen met de eigen Lean variant ‘creating flow’, waarmee zij de doorlooptijden voor de afdeling industriële pompen halveerden. Maar Lean was minder toereikend voor de high-mix low-volume productie van de afdeling hygienic components. Met PROPOS willen ze niet alleen de doorlooptijd verkorten, maar óók de kennis en kwaliteit borgen: ‘Niet meer continu brandjes blussen, maar proactief aan de slag.’

LEES MEER

Meer metaalindustrie?

Laatst spraken wij met Jan Pauwels, managing director van PMC, een metaalbewerkingsbedrijf in West-Vlaanderen en tegenwoordig exclusief toeleverancier van Pattyn, over zijn drive uit te groeien tot een Factory of the Future. Het resultaat was een inspirerende case én een openhartig interview over zijn weg ‘Van Crisis naar QRM’.

PMC QRM
Jan Pauwels van PMC over PROPOS, QRM en het roer omgooien in tijden van crisis

Laatste nieuws

propos qrm shop floor control

Interesting article? Share it!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
E-mail naar een collega

Leave a comment

Read more:

Want to see for yourself?

PROPOS proves itself on shop floors everyday. Contact us to experience what PROPOS does and how it works in another factory. You and your employees are welcome to visit and watch. Enter your details, and we will contact you as soon as possible.

Welcome back!

Please tell us a little more about your company, we may be able to help you further.

We would be happy to show you the possibilities of PROPOS for your company. You can also request a demo.

Rather give us a call?

 (+31) (0) 850 479 865

Do you have a question about PROPOS or shop floor control?

Feel free to ask your question. We will be happy to help you.

Thank you!

Thanks for your question! We will get back to you as soon as possible.

In the meantime, want to learn more about PROPOS in practice? Download our case studies here.