QRM, Rajan Suri en interessante cases op de PROPOS klantendag

Wat is QRM? En waarom boekt het zoveel successen? Met die vragen kwamen velen van onze relaties binnen op de PROPOS klantendag 2019. Naast de QRM-nieuwelingen én enthousiastelingen was als eregast aanwezig ook Rajan Suri, de grondlegger van Quick Response Manufacturing.

Suri was betrokken bij de ontwikkeling van PROPOS shop floor control software en trad op deze dag als spreker op. Zo leerden de genodigden de fijne kneepjes van QRM van de grootmeester zelf. Uiteraard kwamen ook de nieuwste functionaliteiten van PROPOS aan bod. Als eerste specifieke QRM-software biedt PROPOS functies die de implementatie en het succes van QRM niet alleen ondersteunen, maar ook versnellen. Een veelbelovende dag lag dus in het verschiet!

QRM, Rajan Suri en interessante cases op de PROPOS klantendag -
De dag werd ingeluid door Fried Kaanen

Rajan Suri: It’s all about time

De klantendag werd afgetrapt met een kop koffie en een heerlijke lunch verzorgd door de Faculty Club in Tilburg. Na een introductie van Fried Kaanen, directeur van QRM pionier BOSCH Scharnieren, was het de beurt aan Rajan Suri.

Tijd is geld, vooral in de maakindustrie. Daar waren al onze gasten zich al van bewust. Quick Response Manufacturing richt zich juist op het terugbrengen van tijd, met verminderde kosten als een gevolg daarvan. Zo is het met QRM mogelijk om de doorlooptijden tot wel 90% te verkorten. Met als resultaat niet alleen een groter marktaandeel, maar ook een vehroogde kwaliteit, terwijl de totale productiekosten juist afnemen.

QRM, Rajan Suri en interessante cases op de PROPOS klantendag -
Rajan Suri legt de voordelen uit van plannen op 80% bezettingsgraad

In een fascinerende uiteenzetting van QRM werden de 4 belangrijkste peilers besproken:

  • Power of Time: Waarom doorlooptijd belangrijk is en welke invloed het heeft op de totale kosten, kwaliteit en OTD.
  • Organizational Structure: Hoe een organisatie het beste ingericht kan worden om doorlooptijden te verkorten door de gehele organisatie.
  • System Dynamics: Hoe de interactie tussen machines, mensen en producten uw doorlooptijden beïnvloeden, met een essentiële rol voor een andere benadering van capaciteitsplanning.
  • Enterprise-wide Solution: QRM werkt niet alleen voor de jobshop, maar kan toegepast worden op de gehele organisatie.

Aan de hand van inspirerende cases uit Europa en de VS leerden de gasten vervolgens alle ins en outs van deze succesvolle verbetermethode.

PROPOS unieke QRM software

Vol van inspiratie kregen de gasten vervolgens de nieuwste functionaliteiten van PROPOS te zien, en hoe deze bijdragen aan de uitvoering van QRM. Omdat de functionaliteiten van PROPOS specifiek op QRM gericht zijn, is het shop floor control systeem bij uitstek geschikt om de invoer van QRM te vergemakkelijken en bedrijfsprocessen continu te verbeteren. In deze PROPOS masterclass van Robert Peters werd daarom dieper ingezoomd op de uitgebreide analysemogelijkheden én nieuwe tools die de software te bieden heeft.

QRM, Rajan Suri en interessante cases op de PROPOS klantendag -
Robert Peters bespreekt de kracht van shop floor control, digital POLCA en QRM functies als MCT-maps in PROPOS software

Verschillende genodigden werkten al met PROPOS, maar door het grote aanbod aan mogelijkheden in shop floor control, werkt niet iedereen met dezelfde functies. De master class leverde zodoende een interessante interactie op tussen de gasten, toen het succes van verschillende modules met elkaar gedeeld werd – en praktijk ervaringen nieuwsgierig werden opgenomen.

QRM vs LEAN

Last but not least, sloot Julian Stark de dag af met een presentatie over een interessante bedrijfscase in de VS. Kooima Company, een grote fabrikant in Iowa, VS, maakte recent de transitie van LEAN naar QRM. Bij deze overgang speelde PROPOS digitale versie van POLCA een belangrijke rol.

Julian ging hierbij dieper in op inzichten die hij opdeed gedurende zijn tijd bij het bedrijf en hoe deze inzichten in de praktijk werden toegepast. Dankzij herkenbare voorbeelden en interessante analogieën sprak de case tot de verbeelding van veel van de gasten.

Wij willen alle gasten bedanken voor hun aanwezigheid op deze geslaagde dag. Tot volgend jaar!

propos rajan suri klantendag qrm
propos rajan suri klantendag qrm

Kon u er niet bij zijn?

Bekijk dan hier een fragment van Julian’s presentatie van de inspirerende bedrijfscase van Kooima Company op de Internationale QRM Conferentie in Wisconsin.

How come all this waiting time?

De gehele presentatie vindt u hier:

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? volg ons op LinkedIN!

Interesting article? Share it!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
E-mail naar een collega

Leave a comment

Read more:

Want to see for yourself?

PROPOS proves itself on shop floors everyday. Contact us to experience what PROPOS does and how it works in another factory. You and your employees are welcome to visit and watch. Enter your details, and we will contact you as soon as possible.

Welcome back!

Please tell us a little more about your company, we may be able to help you further.

We would be happy to show you the possibilities of PROPOS for your company. You can also request a demo.

Rather give us a call?

 (+31) (0) 850 479 865

Do you have a question about PROPOS or shop floor control?

Feel free to ask your question. We will be happy to help you.

Thank you!

Thanks for your question! We will get back to you as soon as possible.

In the meantime, want to learn more about PROPOS in practice? Download our case studies here.