PROPOS op de TechniShow: Bent u klaar voor de toekomst?

Ook in 2020 is PROPOS software aanwezig op de TechniShow, dé vakbeurs voor productietechnologie die plaatsvindt in de Jaarbeurs Utrecht. Gedurende dit evenement wordt u op de hoogte gebracht van de nieuwste innovaties en productietechnologieën middels demo’s, presentaties en workshops. Een uitgelezen kans dus om PROPOS shop floor control (MES) live in actie te zien!

Bent u klaar voor de toekomst? U vindt ons in HAL 10 G064.

PROPOS op de TechniShow: Bent u klaar voor de toekomst? -
Reserveer uw gratis kaarten via deze link

Van 17 t/m 20 maart vindt de grootste vakbeurs in de productietechnologie, TechniShow, plaats in de Jaarbeurs Utrecht, gelijktijdig met de grootste vakbeurs voor productiebedrijven, de ESEF Maakindustrie. Tijdens dit evenement leert u alles over de nieuwste productietechnologieën. Aan de hand van demo’s, lezingen, congressen en workshops wordt u op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen en mogelijkheden in uw vakgebied.

Uiteraard is ook PROPOS van de partij om uw bedrijf verder te helpen met de uitdaging van veel productiebedrijven: shop floor management.

propos qrm shop floor control
Onze QRM adviseur Julian Stark na een geslaagd gesprek op de Smart Production Day

Geïnteresseerd? Meld u nu gratis aan voor dé vakbeurs in de productietechnologie. De TechniShow vindt plaats van 17 t/m 20 maart in de Jaarbeurs Utrecht.

Maakindustrie 2020:
#shop floor control

De trend voor de maakindustrie in 2020? #shopfloorcontrol. Veel productiebedrijven worstelen namelijk nog altijd met de factor tijd en efficiëntie in het productieproces. Kost het plannen en aansturen van de productie veel tijd en moeite? Is de productieplanning eigenlijk al verouderd op het moment dat deze klaar is? Is de productie nog teveel een black box? Zijn doorlooptijden te lang en wordt niet vaak genoeg op tijd geleverd aan de klant? Grote kans dat u veel van deze vragen met ‘ja’ beantwoord. Zeker als u werkt met een stappenproductie in de maakindustrie en te maken heeft met veel varIatie, in bewerkingen en aantallen. PROPOS is een systeem voor productieplanning en shop floor control (MES systeem) dat als doel heeft de planning en aansturing van productieprocessen te vergemakkelijken, actief de doorstroom van orders (de flow) te verbeteren en de leveringsbetrouwbaarheid te vergroten. Met minder moeite betere resultaten behalen kort gezegd.

“Vooral productiebedrijven die veel productvarianten hebben met verschillende bewerkingen en in kleine oplages, ervaren nog altijd problemen met de factor tijd in productie. Er is veel behoefte aan een systeem om de doorlooptijd continu te monitoren, met de leveringsdatum als uitgangspunt. PROPOS is het antwoord op de problemen waar veel productiebedrijven en machinebouwers tegenaan lopen, namelijk het halen van de afgesproken levertijd.”

– Aad Braal, directeur van PKM Adviseurs voor metaal en technische bedrijven.

PROPOS rekent terug vanaf de leverdatum en visualiseert alle benodigde informatie op het juiste moment. Zo weet u precies wanneer welke order in behandeling genomen moet worden, en waar elke order zich in het productieproces bevindt.

Is uw bedrijf een match met PROPOS?

  • Is uw bedrijf gevestigd in Nederland, België of de VS?
  • Werkt u met een stappenproductie of veel bewerkingen in het proces (bv. metaal, plaatbewerking en interieurbouw)?
  • Bestaat uw bedrijf uit 50-150 medewerkers? (MKB/KMO)
  • Werkt u met een ERP-systeem zoals Navision, MS Dynamics, Exact, SAP, MKG of Plan-de-CAMpagne? 

Reserveer dan uw gratis kaarten voor de Technishow of neem direct contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

lean lead agoria propos stand shop floor control scherm
PROPOS is aanwezig op de TechniShow 2020 HAL 10 G064

Bent u klaar voor de toekomst? Over Smart Industry, industry 4.0, digitale fabriek, FotF

Industry 4.0, digitale fabriek, smart industry, factory of the future, het zijn termen waar het moderne maakbedrijf niet meer omheen kan vandaag de dag. Zowel in België als in Nederland zijn verschillende initiatieven gestart om de maakindustrie vooruit te helpen. In Nederland stelt het platform Smart Industry zich ten doel om in 2021 in Nederland het meest flexibele en digitaal verbonden productienetwerk van Europa te hebben. In België verkiest Made Different jaarlijks de Factories of the Future op basis van 7 cruciale transformaties. Hierbij gaat het o.a. over de inzet van state-of-the-art productiemachines, maar ook over de slimme integratie van bedrijfsonderdelen. Zo hielp PROPOS software het metaalbewerkingsbedrijf PROVAN met het behalen én als eerste bedrijf prolongeren van de titel Factory of the Future.

Lees hier meer over in: Hoe word je twee keer op rij Factory of the Future?

PROVAN prolongeert titel Factory of the Future 2015-2018 met behulp van PROPOS shop floor control

Digitale fabriek is een kwestie van mindset

Ondanks de aanwezige hulp en initiatieven worstelen veel maakbedrijven nog met de transformatie naar een digitale fabriek. Volgens een onderzoek van Agoria naar de digitale maturiteit onder industriële KMO’s in België ligt dit vooral aan de mindset: “Niet de technologie, maar de mindset vormt de grootste uitdaging bij digitale transformatie. Een bedrijf dat wil digitaliseren, moet tijd en middelen hebben, maar eerst en vooral mensen meekrijgen. Uit de studie blijkt alvast een rechtstreeks verband tussen de manier van werken en denken, de cultuur en de mate waarin digitale projecten succesvol zijn.” #operational excellence #topsportcultuur

Door de technologieën het bos niet meer zien

Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat productiebedrijven maar moeilijk de weg naar digitale partners weten te vinden. Dit heeft deels te maken met de mindset, maar ook deels met de evolutie van de mogelijkheden van digitale technologie. Zeker wanneer bedrijven in hun productie te maken hebben met veel variabelen, zoals bij high-mix low-volume productie vaak het geval is. Daarom richtte Vlaanderen Industrie 4.0 een proeftuin op om Belgische KMO’s op een laagdrempelige manier kennis te kunnen laten maken met MES-systemen, die de efficiëntie en transparantie van productieprocessen optimaliseren. Johannes Cottyn van VLAIO 4.0: “We richten ons tot alle KMO-productiebedrijven die een MES willen invoeren, maar mede door enkele specifieke eisen (grote productvariatie, kleine aantallen, grote flexibiliteit) onvoldoende zicht hebben op de mogelijkheden ervan en/of er niet in slagen om dit kostenefficiënt en laagdrempelig te doen.”

“Door de specifieke eisen (grote productvariatie, kleine aantallen, grote flexibiliteit) hebben veel productiebedrijven onvoldoende zicht op de mogelijkheden en het slagen van een Manufacturing Execution System.”

– Johannes Cottyn, professor aan de vakgroep Industriële Systemen en Productontwerp van de UGent en projectleider van deze proeftuin

PROPOS gaat verder dan alleen productieplanning en MES

PROPOS valt onder de MES-systemen en was daarom ook als kennispartner betrokken bij het initiatief van de VLAIO proeftuin. PROPOS gaat echter nog veel verder dan alleen het aansturen en optimaliseren van het productieproces. Waar veel MES-systemen zich richten op specificaties focust PROPOS zich namelijk op het visualiseren van de juiste informatie op het juiste moment. Zo ontstaat er niet alleen meer flow in uw productieproces en rust en overzicht op de werkvloer maar ook kortere doorlooptijden, minder overhead kosten en minder onderhanden werk. De werkvloer weet precies wat te doen en u ook. PROPOS biedt namelijk de juiste inzichten om betere beslissingen te maken, voor continue verbetering.

“Ik krijg waardevolle managementinformatie uit het systeem die ik door kan geven aan mijn directie. Bijvoorbeeld over de benodigde capaciteit per productiecel voor de komende weken. Door met verschillende variabelen in de doorlooptijd te experimenteren loopt het onderhanden werk al flink terug. We halen informatie veel makkelijker uit de fabriek, waardoor we beter kunnen sturen.”

– Praktijkcase Metaglas

Meer ervaringen van klanten met PROPOS in de praktijk

Bekijk ook onze referentiecases! Zo waren wij laatst op bezoek bij Visser Spiegels & Glas om te vragen naar hun ervaringen met PROPOS en hun keuze voor PROPOS als shop floor control systeem.

Visser kiest voor PROPOS
“Snelheid is echt ons ‘trucje’ zeggen wij altijd, daar kunnen andere bedrijven niet tegenop”, vertelt Gilles Visser, werkvoorbereider. En PROPOS gaat het familiebedrijf daarbij helpen: “Met PROPOS krijgen we meer overzicht in wat we moeten doen, wanneer we het moeten doen en wat daarbij de beste volgorde is. Daarnaast kunnen we ook zien waar en wanneer het druk is, waardoor we kunnen schakelen met capaciteit. Voor de werkvoorbereiding gaat het enorm schelen in de planning. Je hebt veel meer tijd om actiever met klanten bezig te zijn.”

LEES MEER

Meer Factory of the Future

Recent spraken wij met Jan Pauwels, managing director van PMC over zijn drive uit te groeien tot een Factory of the Future. Het resultaat was een openhartig interview over zijn weg ‘Van Crisis tot QRM’.

PMC QRM

Wist u dat…

Zowel Provan als BOSCH Scharnieren, twee van de meest innovatieve en vooruitstrevende maakbedrijven van België en Nederland, gebruik maken van de digitale POLCA-module van PROPOS? Lees meer over Digital POLCA.

Bent u klaar voor de toekomst?

PROPOS op de TechniShow: Bent u klaar voor de toekomst? -
Reserveer uw gratis kaarten via deze link

Bronnen:

https://www.pkmadviesmetaal.nl/nieuws/shopfloormanagement
https://www.agoria.be/nl/Agoria-80-industriele-kmo-s-digitaliseert-40-innoveert-digitaal-en-10-is-koploper
https://www.industrie40vlaanderen.be/proeftuinen/mes4sme

Interesting article? Share it!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
E-mail naar een collega

Leave a comment

Read more:

Want to see for yourself?

PROPOS proves itself on shop floors everyday. Contact us to experience what PROPOS does and how it works in another factory. You and your employees are welcome to visit and watch. Enter your details, and we will contact you as soon as possible.

Welcome back!

Please tell us a little more about your company, we may be able to help you further.

We would be happy to show you the possibilities of PROPOS for your company. You can also request a demo.

Rather give us a call?

 (+31) (0) 850 479 865

Do you have a question about PROPOS or shop floor control?

Feel free to ask your question. We will be happy to help you.

Thank you!

Thanks for your question! We will get back to you as soon as possible.

In the meantime, want to learn more about PROPOS in practice? Download our case studies here.