PROPOS en Exact voor Productie: een goede combinatie!

PROPOS shop floor control en Exact Online zijn een goede combinatie! Zo blijkt uit een artikel van Pieter Hamans van Exact op LinkedIn.

En daar valt wat voor te zeggen. Laatst waren wij op bezoek bij één van onze klanten die al enige tijd gebruik maken van zowel Exact als PROPOS shop floor control, en vol enthousiasme wisten zij te melden dat er sinds PROPOS geen enkele productieorder meer te laat of incompleet de deur is uitgegaan.

Met de ERP-software van Exact heeft u een oplossing voor uw productieprocessen, order-, voorraad- en contactbeheer en boekhouding. Maar dat uw boekhouding op orde is, is nog geen garantie voor een optimale flow op de werkvloer. PROPOS shop floor control biedt hier uitkomst!

Koppeling ERP en PROPOS voor flow

Zo worden de werkorders en consumptie van tijd en materiaal afgehandeld in Exact, terwijl de koppeling met PROPOS ervoor zorgt dat de orders volautomatisch aangestuurd worden. Zo ontstaat er dus één geïntegreerd geheel, voor een optimale flow.

“Sinds PROPOS is geen enkele productieorder meer te laat of incompleet de deur uitgegaan.”

– Wibio (voorheen Garsy)

Met Custom Apps kunt u zelfs nog een stap verder gaan. Zo koos System Flex, een scheidingswandenfabrikant in Brabant, ervoor om binnen PROPOS een speciale app te laten ontwikkelen die en die alle materiaalverbruik registreert en boekt, en die ook productieorders afhandelt (artikelen op voorraad, productieorder sluiten).

PROPOS en Manufacturing Execution System (MES)

Verschillende maakbedrijven werken met een Manufacturing Execution System (MES) om de efficiëntie en transparantie van het productieproces te optimaliseren. Het voordeel van PROPOS is de uitgebreide visualisatiemogelijkheden die het shop floor control systeem biedt. Waar reguliere MES-systemen de focus hebben op specificaties, draait het bij PROPOS vooral om de flow van het productieproces en het verkorten van de doorlooptijd. Hierbij maakt PROPOS gebruik van verschillende manier om data te visualiseren, zodat u de juiste data op het juiste moment heeft.

PROPOS en Exact voor Productie: een goede combinatie! -
De werkvloer weet precies wanneer zij aan een order moeten beginnen en het management he

PROPOS gekoppeld aan uw ERP-systeem

PROPOS wordt gekoppeld aan uw ERP-systeem. Er bestaat al een succesvolle geintegreerde koppeling voor de volgende ERP-systemen:

  • Exact
  • MS Dynamics NAV, AX en 365
  • Plan-de-CAMpagne
  • Ridder IQ
  • SAP
  • MKG

PROPOS en Exact Online ervaringen

Meer weten over de ervaringen van gebruikers van Exact voor Productie met PROPOS? Bekijk ook onze klantcases!

Praktijkcase System Flex

PROPOS en Exact voor Productie: een goede combinatie! -
System Flex uit Dongen produceert state of the art scheidingswanden en plafonds. Op maat, met eigen glaswerk en eigen kozijnen. Dat alles met een levertijd van slechts drie weken. Met PROPOS wordt dat nu makkelijker behaald , zónder overwerk. Sven Damen, Project-Coördinator:  “PROPOS had direct effect: mensen begonnen vlotter aan een order en orders waren sneller klaar. Voorheen was de Chef Werkplaats nodig om iedereen te vertellen aan welk onderdeel ze moesten werken. Dat is nu volledig weg. De mensen zien zelf welke orders eraan komen. Daardoor is er meer ruimte voor andere dingen, zoals procesverbetering. We kunnen ons veel meer op de inhoud focussen. Hoe gaan we het doen? Elke klant heeft natuurlijk andere eisen.”
Lees meer
“We hebben wel gekeken naar andere planningsoftwaresystemen, maar niet heel diepgaand. Wij zijn niets tegengekomen dat in de buurt kwam van PROPOS. Wat ons vooral aansprak, is dat PROPOS heel gebruiksvriendelijk is, vooral op de werkvloer. Het is ook een gemakkelijke tool als klanten vragen: ‘Wanneer zou mijn order klaar kunnen zijn?’ En het is handig dat je kunt zien waar de bottlenecks zijn op de werkvloer en waar de druk toeneemt in het productieproces. Eigenlijk sprak alles ons aan.”
Lees meer

Interesting article? Share it!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
E-mail naar een collega

Leave a comment

Read more:

Want to see for yourself?

PROPOS proves itself on shop floors everyday. Contact us to experience what PROPOS does and how it works in another factory. You and your employees are welcome to visit and watch. Enter your details, and we will contact you as soon as possible.

Do you work with Exact Online?

With our standard integration with Exact Online you can go live in no time with our production planning and jobshop execution system. Request a demo now!

Rather give us a call?

 (+31) (0) 850 479 865