OTM-Zenith speelt kort op de bal met PROPOS en QRM

In oktober zijn wij met PROPOS LIVE gegaan bij OTM-Zenith. Het bedrijf is Belgisch marktleider in het decoreren en bestickeren van machines, voertuigen en gebouwen. Door kort op de bal te spelen met continue verbetering zoals QRM, wilt het bedrijf die positie verstevigen. Met PROPOS shop floor control willen ze bovendien de leverbetrouwbaarheid verhogen. De eerste data en resultaten zien er goed uit!

Continue verbetering

OTM-Zenith staat al sinds jaar en dag bekend als expert in het decoreren en bestickeren van machines, voertuigen en gebouwen. Denk daarbij aan signalisatievoertuigen zoals ambulance- en politiewagens maar ook het wrappen van een matte satijnzwarte Tesla. Ook elke officiële Belgische nummerplaat komt bij hen vandaan. Het bedrijf gaat voor continue verbetering (kaizen) en door eigen montage- en designteams kunnen zij snel inspelen op de wensen van de klant. Met 60 jaar ervaring staan zijn bovendien voor betrouwbaarheid én kwaliteit. Met PROPOS wordt dat nog beter gewaarborgd. 

Door het internationale karakter van het bedrijf was Julian ter plaatse om in diverse talen de medewerkers te trainen. Engels, Spaans, Frans – met behulp van een vertaler uiteraard.

Shop floor control voor een hogere leverbetrouwbaarheid

De implementatie verliep soepel en na twee maanden zien de eerste resultaten er goed uit! Allereerst viel het op dat er veel meer rust en ruimte op de werkvloer is. PROPOS heeft al veel data inzichten kunnen verzamelen en er is al een duidelijke stijgende lijn te ontdekken in de leverbetrouwbaarheid. We hebben nog geen kans gehad om goede analyses te doen naar de doorlooptijden reductie, maar het lijkt erop dat dit ook al aan het verbeteren is.

OTM-Zenith PROPOS QRM Shop floor control

Duidelijke prioriteiten en voorkomen van bottlenecks

OTM-Zenith heeft als korte termijn doel om de medewerkers bewust altijd te laten starten aan de bovenste order in het scherm. Met de schermen van PROPOS is het namelijk duidelijk welke order de meeste prioriteit heeft, deze staat altijd bovenaan. Ze merken al dat hierdoor het ‘cherry picken’ enorm vermindert. Hun doel voor de langere termijn is om de juiste On Time Delivery data te verzamelen voor hun bottleneck cellen, om daar als eerst een verbetertraject te kunnen starten.

Met de eerste positieve resultaten lijkt OTM-Zenith dus klaar voor een goed begin van 2020. Snel meer over dit project!

www.otm.be

Meer Implementaties of ervaringen met PROPOS?

Bekijk ook onze referentiecases! Zo waren wij laatst op bezoek bij Visser Spiegels & Glas om te vragen naar hun ervaringen met PROPOS en hun keuze voor PROPOS als shop floor control systeem.

Visser kiest voor PROPOS
“Snelheid is echt ons ‘trucje’ zeggen wij altijd, daar kunnen andere bedrijven niet tegenop”, vertelt Gilles Visser, werkvoorbereider. En PROPOS gaat het familiebedrijf daarbij helpen: “Met PROPOS krijgen we meer overzicht in wat we moeten doen, wanneer we het moeten doen en wat daarbij de beste volgorde is. Daarnaast kunnen we ook zien waar en wanneer het druk is, waardoor we kunnen schakelen met capaciteit. Voor de werkvoorbereiding gaat het enorm schelen in de planning. Je hebt veel meer tijd om actiever met klanten bezig te zijn.”

LEES MEER

Meer weten over de voordelen van PROPOS?

Zoals bijvoorbeeld… Sneller leveren dankzij PROPOS

PROPOS bewaakt de voortgang en waarschuwt wanneer een order achterstand dreigt op te lopen. U ziet het direct wanneer een order extra aandacht nodig heeft om op tijd te kunnen leveren. De volautomatische planning van PROPOS past wijzigingen in de planning real-time aan. Komt er dus een spoedbestelling tussendoor, dan zal deze automatisch een hoge prioriteit krijgen. PROPOS plant orders zo in dat zij op precies het juiste moment in productie gaan. Dit voorkomt dat orders tussen bewerkingen in lang stilliggen, waardoor uw onderhanden werk afneemt en u overzicht houdt op de orders die nu belangrijk zijn.

Meer voordelen

Interesting article? Share it!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
E-mail naar een collega

Leave a comment

Read more:

Want to see for yourself?

PROPOS proves itself on shop floors everyday. Contact us to experience what PROPOS does and how it works in another factory. You and your employees are welcome to visit and watch. Enter your details, and we will contact you as soon as possible.

Welcome back!

Please tell us a little more about your company, we may be able to help you further.

We would be happy to show you the possibilities of PROPOS for your company. You can also request a demo.

Rather give us a call?

 (+31) (0) 850 479 865

Do you have a question about PROPOS or shop floor control?

Feel free to ask your question. We will be happy to help you.

Thank you!

Thanks for your question! We will get back to you as soon as possible.

In the meantime, want to learn more about PROPOS in practice? Download our case studies here.