PROPOS verwelkomt We-Metal als klant!

PROPOS verwelkomt We-Metal als klant! Dit metaalbewerkingsbedrijf uit Renswoude gaat voor complete ontzorging van de klant. Of het nu gaat om lasersnijden, ponsnibbelen, zetten, lassen, verspanen of afwerken, We-Metal verzorgt het allemaal. Niet voor niets staat het bedrijf bekend om zijn service en leverbetrouwbaarheid. Met PROPOS willen zij die positie versterken!

Hogere leverbetrouwbaarheid

We-Metal werkt met de modernste machines voor optimale kwaliteit. In hun drive te innoveren en te verbeteren investeerde het recent nog in de Trumatic 7000 voor het produceren van plaatwerkonderdelen, waarbij de combinatie van ponsen en laseren vele mogelijkheden biedt.

Met PROPOS shopfloor management verwachten zij nog meer efficiency in het productieproces en snellere doorlooptijden, waarmee hun leverbetrouwbaarheid nog beter gewaarborgd wordt.

Zelfwerkzame medewerkers met PROPOS

Daarnaast zet het bedrijf in op het optimaal benutten van de expertise van hun medewerkers, met een beleid gericht op zelfwerkzame en multi-inzetbare medewerkers. Met gemotiveerde en uitgedaagde werknemers gelooft We-metal namelijk dat het zowel de klantwensen en bedrijfsresultaten op de korte termijn als de lange termijn verbetert. Ook hier kan de shop floor control van PROPOS een belangrijke rol spelen. 

Met PROPOS ervaren medewerkers meer verantwoordelijkheid. Dankzij gebruiksvriendelijke schermen zien zij precies welke order de meeste prioriteit heeft en kunnen zij zelfstandiger werken. Dit leidt tot meer rust, efficiency en werkplezier op de werkvloer.

We kijken daarom uit naar een succesvolle implementatie!

Maak kennis met We-Metal!

www.we-metal.com/

Shop floor control voor een hogere leverbetrouwbaarheid

PROPOS bewaakt de voortgang en waarschuwt wanneer een order achterstand dreigt op te lopen. U ziet het direct wanneer een order extra aandacht nodig heeft om op tijd te kunnen leveren. De volautomatische planning van PROPOS past wijzigingen in de planning real-time aan. Komt er dus een spoedbestelling tussendoor, dan zal deze automatisch een hoge prioriteit krijgen. PROPOS plant orders zo in dat zij op precies het juiste moment in productie gaan. Dit voorkomt dat orders tussen bewerkingen in lang stilliggen, waardoor uw onderhanden werk afneemt en u overzicht houdt op de orders die nu belangrijk zijn. 

Meer Implementaties of ervaringen met PROPOS?

Bekijk ook onze referentiecases! Zo waren wij laatst op bezoek bij Pattyn Metal Construction (PMC) om te vragen naar hun ervaringen met PROPOS en hun keuze voor PROPOS als shopfloor management systeem.

PMC is al ruim 30 jaar een begrip in de metaalindustrie van West-Vlaanderen. Als exclusieve job shop voor Pattyn, ontwikkelen zij zich naar een Factory of the Future. Jan Pauwels, Managing Director, koos voor PROPOS met snel resultaat: “Dankzij PROPOS zag ik al in week 1 dat we in week 8 een enorme piek zouden hebben. Op alle gebieden. De werkbelasting zou op 180% komen. We hebben de orders toen met een of twee weken aangepast en binnen een paar minuten stond er in PROPOS al een nieuwe planning klaar. Dan zie je ineens alle pieken verdwijnen! Tja, dat kun je menselijk nooit berekenen, wat zoiets voor effect gaat hebben op je productie. Maar de software kan dat wél! “

PMC QRM
Na slechts 2 maanden heb ik de balans opgemaakt: we waren van 80% leverbetrouwbaarheid naar 99,5% gegaan. In zo’n korte tijd!”

Meer weten over de voordelen van PROPOS?

Zoals bijvoorbeeld… Sneller leveren dankzij PROPOS

PROPOS shopfloor management bewaakt de voortgang en waarschuwt wanneer een order achterstand dreigt op te lopen. U ziet het direct wanneer een order extra aandacht nodig heeft om op tijd te kunnen leveren. De volautomatische planning van PROPOS past wijzigingen in de planning real-time aan. Komt er dus een spoedbestelling tussendoor, dan zal deze automatisch een hoge prioriteit krijgen. PROPOS plant orders zo in dat zij op precies het juiste moment in productie gaan. Dit voorkomt dat orders tussen bewerkingen in lang stilliggen, waardoor uw onderhanden werk afneemt en u overzicht houdt op de orders die nu belangrijk zijn.

Meer voordelen

Interesting article? Share it!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
E-mail naar een collega

Leave a comment

Read more:

Want to see for yourself?

PROPOS proves itself on shop floors everyday. Contact us to experience what PROPOS does and how it works in another factory. You and your employees are welcome to visit and watch. Enter your details, and we will contact you as soon as possible.

Welcome back!

Please tell us a little more about your company, we may be able to help you further.

We would be happy to show you the possibilities of PROPOS for your company. You can also request a demo.

Rather give us a call?

 (+31) (0) 850 479 865

Do you have a question about PROPOS or shop floor control?

Feel free to ask your question. We will be happy to help you.

Thank you!

Thanks for your question! We will get back to you as soon as possible.

In the meantime, want to learn more about PROPOS in practice? Download our case studies here.