PROPOS op MES-event voor KMO-bedrijven

Vandaag waren wij als spreker te gast op het MES4SME event in Waregem. Het evenement is de aftrap van een 3-jarig project van de Universiteit van Gent gericht op productiesoftware/ MES systemen voor KMO-bedrijven (MKB). Wij zijn een van de kennispartners van dit project.

Het event, o.a. gesponsord door de Belgische overheid, richt zich tot KMO productiebedrijven uit allerlei sectoren die de stap willen zetten naar het invoeren van productiesoftware. Vaak hebben deze, mede door specifieke eisen (grote productvariatie, kleine aantallen, grote flexibiliteit), onvoldoende zicht op de mogelijkheden ervan of ze slagen er niet in om dit kostenefficiënt en laagdrempelig op te zetten. Het doel is daarom om makkelijk inzichtelijk te krijgen welke MES-systemen er zijn op het gebied van o.a. Planning, Track&Tracing en Kwaliteit.

Naast inzichten over de werking en mogelijkheden van MES-systemen kregen de bezoekers ook heel wat industriële succesverhalen te horen en te zien. Extra bijzonder aan het event, was dat niet alleen de software-aanbieders hun cases presenteerden. Ook de potentiële eindgebruikers kregen de mogelijkheid om hun huidige problematiek aan de toeschouwers voor te leggen, in de hoop dat er ergens in het publiek iemand zit die een softwareoplossing voor hem kan bieden.

PROPOS op MES-event voor KMO-bedrijven -

Kooima company: Van Lean naar QRM

In zijn presentatie zette Julian Stark de bedrijfscase van Kooima Company uiteen, een bewerkingsbedrijf dat met behulp van PROPOS de transitie maakte van Lean naar QRM. Deze case was eerder te zien op het internationale QRM-congres. Deze is hier nogmaals te bekijken:

Meer MES en VLAIO?

Bekijk hier de website van het project: MES4SME Vlaio Industrie 4.0 Proeftuin

mes mes4sme vlaio

Wat is MES?

“Een Manufacturing Execution System (MES) is productiesoftware om de efficiëntie en transparantie van een productieproces te optimaliseren. Omdat MES-projecten vroeger vaak te generiek, duur en onvoldoende flexibel waren, lieten veel bedrijven de MES 3.0-trein aan zich voorbij gaan. En dat is jammer, want om competitief te blijven, hebben bedrijven nood aan betrouwbare, flexibele en schaalbare productiesoftware.

Kant-en-klare en betaalbare tools met genoeg dataopslag en rekencapaciteit zijn momenteel beschikbaar en bieden bedrijven de mogelijkheid om snel, pijnloos én voordelig de sprong te maken naar de vierde industriële revolutie. De VLAIO proeftuin informeert, adviseert en begeleidt kmo’s bij hun MES 4.0-traject.”

Lees meer: MES4SME Vlaio Industrie 4.0 Proeftuin

Interesting article? Share it!

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
E-mail naar een collega

Leave a comment

Read more:

Want to see for yourself?

PROPOS proves itself on shop floors everyday. Contact us to experience what PROPOS does and how it works in another factory. You and your employees are welcome to visit and watch. Enter your details, and we will contact you as soon as possible.

Welcome back!

Please tell us a little more about your company, we may be able to help you further.

We would be happy to show you the possibilities of PROPOS for your company. You can also request a demo.

Rather give us a call?

 (+31) (0) 850 479 865

Do you have a question about PROPOS or shop floor control?

Feel free to ask your question. We will be happy to help you.

Thank you!

Thanks for your question! We will get back to you as soon as possible.

In the meantime, want to learn more about PROPOS in practice? Download our case studies here.